Seksueel geweld een ‘buitenlander’ dingetje?

De media staat vol van de zedenzaak in Keulen, waar na oud en nieuw 100 aangiftes zijn gedaan van seksueel geweld door ‘buitenlanders’. Buitenlanders staat bewust tussen haakjes omdat het niet duidelijk is of het nou om allochtonen, vluchtelingen of Duitsers met een buitenlands uiterlijk gaat. De berichten daarover zijn erg wisselend. Uiteraard voer voor de rechts georiënteerde medemens om los te gaan op migranten en dan met name moslims. 

Om één en ander in perspectief te zetten ben ik in de cijfers van seksueel geweld in Nederland gedoken. Onlangs zag ik nog een bericht over de oktoberfeesten in Alkmaar waar 12 serveersters aangerand zijn. Link. Als vrouw zijnde is het mij ook niet vreemd dat ik in cafés, kroegen, discotheken of bij concerten onzedelijk betast wordt. Had ik van al die keren aangifte gedaan dan had ik elke week op het politiebureau kunnen verschijnen.

Waar rechts schreeuwt dat het seksueel geweld door buitenlanders in de doofpot gestopt wordt wil ik ze toch een spiegel voorhouden. Als er iets niet in de media komt zijn het zeker de cijfers over seksueel geweld, maar dan de echte feiten zoals ze bij het Centrum Seksueel Geweld bekend zijn. Ook wil ik aan de vrouwen die dit lezen vragen of zij zich herkennen in het verhaal dat ze regelmatig onzedelijk betast worden in openbare gelegenheden.

Enkele cijfers uit Nederland:

  • gemiddeld 100.000 mensen zijn per jaar slachtoffer. Dat is 274 PER DAG!!!!
  • 90% daarvan is vrouw, 10% is man
  • van deze meldingen doet slechts 3% aangifte
  • van deze aangiftes komt het uiteindelijk slechts in 10% van de gevallen tot veroordeling
  • 85% van de slachtoffers kent de dader via familie of vrienden. Grof genomen gaat het dan om 233 mensen PER DAG die door vader, moeder, broer, zus, oom, vriend, vriendin, kennis onzedelijk betast, aangerand of verkracht wordt.
  • Link

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat het gemiddelde percentage dat te maken heeft met seksueel geweld of dat zelf dader is niet significant verschilt tussen autochtoon of allochtoon. Link 1 Link 2 Ga je deze cijfers nader onderzoeken is er wel een verschil tussen autochtoon en allochtoon in locatie en soort seksueel geweld. Autochtoon seksueel geweld komt het vaakst voor buiten de Randstad en zijn solodaders, allochtoon seksueel geweld komt het vaakst voor in de Randstad en zijn groepsdaders. Link PDF

Met deze cijfers lijkt het me duidelijk dat de media en politiek de situatie gigantisch misbruikt om mensen tegen elkaar op te zetten en uit te spelen. Ik zie de kranten niet vol staan met bovengenoemde Nederlandse cijfers, jij wel? Ik zie de mensen niet verontwaardigd en woedend reageren omdat er per dag 274 mensen in Nederland met seksueel geweld te maken hebben, waarvan het grootste gedeelte door het keurige gezinslid dat met westerse (christelijke) normen en waarden opgevoed is, jij wel?

Moeten wij ons met zulke cijfers niet eens afvragen of wij als mensheid niet compleet de fout ingaan? Waarom men niet ‘gewoon’ van elkaar af kan blijven? Denk dat hier nog een schone maar grote taak is weggelegd..

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s